Εναντίον του νομοσχεδίου CISPA το Mozilla

Εναντίον του νομοσχεδίου CISPA το Mozilla
 

Σε αντίθεση με τα SOPA και PIPA το νομοσχέδιο CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) απολαμβάνει την υποστήριξη όλων των γιγάντων της πληροφορικής. Ανάμεσα τους η Google, το Facebook αλλά και η Microsoft. Μάλιστα έχει ήδη εγκριθεί από την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τώρα η σχετική συζήτηση μεταφέρεται στην αμερικανική Γερουσία αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση του να ασκήσει βέτο ώστε το νομοσχέδιο να μην εφαρμοστεί.

Σε αντίθεση με τις μεγάλες εταιρείες όμως, το ίδρυμα Mozilla με δήλωσή του στο Forbes έκανε σαφή την αντίθεσή του στο CISPA. Αν και αναγνώρισε ότι θα πρέπει να βελτιωθούν τα μέτρα προστασίας του Διαδικτύου τόνισε ότι το νομοσχέδιο έχει ένα εξαιρετικά μεγάλο και ανησυχητικό φάσμα επιρροής. Επιπλέον ανέφερε ότι εκτείνεται πολύ παραπέρα από την ασφάλεια στο Internet και παραβιάζει την ιδιωτικότητα των πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC