Ένας στους πέντε Mac μολυσμένος με κάποιου είδους malware

Ένας στους πέντε Mac μολυσμένος με κάποιου είδους malware
 
Αν και η συζήτηση με το πόσο ευπαθείς είναι οι Mac σε επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό ήρθε στο προσκήνιο λόγω του Flashback στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο trojan δεν είναι η μόνη απειλή για τους υπολογιστές της Apple.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Sophos, ένας στους πέντε Mac είναι μολυσμένος με κάποιου είδους malware. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι μόνο το 2.7% από τους υπολογιστές αυτούς είχε κάποια παραλλαγή του Flashback.

Οι υπόλοιποι είχαν είτε κάποιο άλλο είδος κακόβουλου λογισμικού είτε κάποιο ιό ή trojan που έχει στόχο τα Windows. Αν και η δεύτερη εκδοχή δεν είναι επικίνδυνη για τους ίδιους τους Mac, μπορεί παρόλα αυτά να μεταδοθεί μέσω μεταφοράς κάποιου αρχείου σε υπολογιστές με Windows και φυσικά να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.

Όπως αναφέρεται, τα Mac αποτελούν αγαπημένο στόχο επιθέσεων από τους δημιουργούς malware. Ο λόγος είναι η λανθασμένη εντύπωση των κατόχων τους ότι δεν απειλούνται με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούν κάποιο antivirus ή οποιαδήποτε άλλη μορφή προστασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC