«Έξυπνο» ελαστικό παντός καιρού

«Έξυπνο» ελαστικό παντός καιρού
 
Ένα λάστιχο εφοδιασμένο με ηλεκτρονικούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν τις μεταβολές του οδοστρώματος, είτε πρόκειται για άσφαλτο, είτε για χωματόδρομο, ανάλογα με το αν έχει ήλιο, βρέχει ή χιονίζει ανέπτυξαν γερμανοί επιστήμονες.

Το «έξυπνο» ελαστικό προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες -υψώνεται ή πλαταίνει- ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει, χωρίς ο οδηγός να πρέπει να σταματήσει ή να επέμβει ο ίδιος με κάποιο τρόπο.

Έτσι, οι οδηγοί δεν χρειάζεται να «φοράνε» στο οχήματά τους άλλα ελαστικά το καλοκαίρι και άλλα το χειμώνα, ιδίως στις περιοχές όπου βρέχει ή παγώνουν οι δρόμοι συχνά. Το αυτο-προσαρμοζόμενο ελαστικό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και σε όσους κάνουν πολύ μακρινά ταξίδια, στη διάρκεια των οποίων αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Πάντως το πρωτοποριακό ελαστικό, για το οποίο έχει κατατεθεί η σχετική πατέντα κατοχύρωσης των εμπορικών δικαιωμάτων του, βρίσκεται ακόμα στη φάση της ανάπτυξης και των δοκιμών και απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ολοκληρωμένο προϊόν. Η έρευνα εστιάζεται κυρίως στα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο κινητά μέρη του προφίλ του ελαστικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC