Ενεργή συμμετοχή της Google στον πόλεμο κατά της πειρατείας

Ενεργή συμμετοχή της Google στον πόλεμο κατά της πειρατείας
 
Η Google φαίνεται πως έχει κηρύξει για τα καλά τον πόλεμο στο πειρατικό υλικό και γενικότερα σε όσους παραβιάζουν το copyright.

Όπως αποκάλυψε η νέα έκδοση Transparency Report που δημοσίευσε η εταιρεία-μεγαθήριο της τεχνολογίας, κάθε μήνα 1,2 εκατ. διευθύνσεις ιστοτόπων αφαιρούνται από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων της δημοφιλούς μηχανής, κατόπιν αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Στην κορυφή σχετικών αιτήσεων για αφαίρεση URL που σχετίζονται με πειρατικά υλικό, βρίσκεται ένας άλλος γίγαντας της πληροφορικής, η Microsoft. Ακολουθούν οι NBCUniversal, RIAA και BPI.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πέμπτη θέση βρίσκεται το στούντιο πορνογραφικών ταινιών Elegant Angel.

Το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2011, η Google έκανε δεκτό το 97% σχετικών αιτήσεων, τα οποία αυξάνονται μάλιστα με ταχείς ρυθμούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC