Πιο δύσκολη η δημιουργία δωρεάν desktop εφαρμογών στα Windows 8;

Πιο δύσκολη η δημιουργία δωρεάν desktop εφαρμογών στα Windows 8;

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Ars Technica, οι desktop εφαρμογές των Windows θα συνεπάγονται πλέον αυξημένο κόστος για τους developers. Έτσι, δεν αποκλείεται να περιοριστεί δραματικά ο αριθμός των δωρεάν προγραμμάτων.

 

Η κατάσταση έχει ως εξής. Το Visual Studio 11 Express, το επερχόμενο δωρεάν πρόγραμμα της Microsoft που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν Windows software, θα επιτρέπει τη δημιουργία Metro apps και μόνο. Έτσι, με τη νέα έκδοση δε θα μπορεί ο developer να δημιουργεί προγράμματα για το “παραδοσιακό” desktop interface του λειτουργικού. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει στο Visual Studio 11 Professional, το οποίο όμως θα κοστίζει γύρω στα 500 δολάρια. Κατά συνέπεια, ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσει κανείς desktop εφαρμογή στα Windows χωρίς κόστος είναι η χρήση παλαιότερης έκδοσης του Visual Studio Express.

 

Προφανώς, η Microsoft προχωρά σε αυτή την κίνηση με το Visual Studio 11 Express, θέλοντας να “σπρώξει” τους προγραμματιστές στο Metro interface. Έτσι, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος να εγκαταλείψουν πολλοί “μικροί” developers το desktop περιβάλλον, κάτι καθόλου ευχάριστο για τους χρήστες που θέλουν να παραμείνουν στο παλιό look & feel.

 

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από τη Microsoft για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του Visual Studio 11 Express.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC