Ενοποιούνται οι υπηρεσίες της Microsoft

Ενοποιούνται οι υπηρεσίες της Microsoft
Με χθεσινό της blog post, η Microsoft αποκάλυψε την πρόθεσή της να ενοποιήσει την πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της, είτε πρόκειται για το Xbox και τα Windows, είτε για κάθε άλλη εφαρμογή συμπεριλαμβανομένου του mobile λειτουργικού Windows Phone 8.Μια τέτοια κίνηση είναι σαφώς υπέρ της εμπειρίας χρήσης, καθώς δεν θα χρειάζεται να περνάμε και να ξεναπερνάμε κωδικούς στον υπολογιστή, την παιχνιδοκονσόλα και το smartphone μας.

Ενέχει όμως και κινδύνους, καθώς με ένα και μόνο log-in οι λογαριασμοί μας θα είναι ευπαθείς σε κακόβουλα λογισμικά ή/και hackers. Αναγνωρίζοντας αυτή τη σημαντική πτυχή, η Microsoft αποφάσισε η εξακρίβωση της γνησιότητας του κάθε λογαριασμού να γίνεται σε δύο βήματα.

Πιο συγκεκριμένα, θα χρειάζεται να καταχωρούμε τόσο το password όσο και έναν κωδικό που θα λαμβάνουμε μέσω SMS ή e-mail.

Από εδώ και στο εξής, το log-in στις υπηρεσίες της Microsoft θα μας δίνει ταυτόχρονη πρόσβαση στα εξής:

– Outlook (inbox και calendar).
– Xbox Live, Xbox Music και Xbox video.
– Skype video chat.
– Φωτογραφίες, videos, και κάθε λογής αρχεία μέσω SkyDrive.
– Επικοινωνία με φίλους σε Facebook, Linked In, Twitter κ.λπ.
– Σουίτα Office.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC