Ιστοσελίδα για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ιστοσελίδα για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου
 
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/04/2013 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, η επίσημη παρουσίαση της Ιστορικής Ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, από τον υπεύθυνο της εταιρείας Διάδρασις Ο.Ε, κο Γιάννη Λαδά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πλοηγούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.lepanto1571.gr.

Η νέα ιστοσελίδα σε απόδοση ελληνική, αγγλική, ισπανική & ιταλική, διαρθρώνεται σε 4 κύριες ενότητες:

• Ιστορία της Ναυπάκτου (με κείμενα και φωτογραφίες για την τοπογραφία, την ιστορία και τα μνημεία του Δήμου Ναυπακτίας από την αρχαιότητα ως τη νεώτερη περίοδο).
• Ναυμαχία της Ναυπάκτου (με κείμενα και εικόνες για τη Ναυμαχία, τους πρωταγωνιστές, τη ναυτική τεχνολογία της εποχής, τα σχετικά έργα τέχνης σε μουσεία Δύσης και Ανατολής).
• Ψηφιακές Εφαρμογές (διαδραστικοί χάρτες, ιστορικό παιχνίδι, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις γαλέρας).
• Εκδηλώσεις (πρόγραμμα – video εκδηλώσεων Ναυμαχίας, Μαθητικός Διαγωνισμός).

Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο γνώσης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ιδιαίτερα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, επισκέπτες και γενικά για όσους δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ο νέος μαθητικός διαγωνισμός για το έτος 2013 και έγινε επίσης απονομή τιμητικών διακρίσεων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό (ζωγραφική, ποίημα & διήγημα) του έτους 2012 για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC