Ενστάσεις εγείρει η Google σε έρευνα για το κοινωνικό της δίκτυο

Ενστάσεις εγείρει η Google σε έρευνα για το κοινωνικό της δίκτυο
 
Το γεγονός ότι οι δημόσιες αναρτήσεις δεν αποτελούν κανόνα στα προφίλ του Google+ σχολίασε στέλεχος της Google. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο τοποθέτησης σχετικά με έρευνα της RJ Metrics η οποία ανέλυσε δεδομένα από 40.000 δημόσια προφίλ στο Google+.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το κοινωνικό δίκτυο της Google έχει σχετικά μικρή συμμετοχή και δραστηριότητα χρηστών παρόλο που ο αριθμός τους ανέρχεται σε πάρα πολλά εκατομμύρια.

Αν και ως γενική διαπίστωση το πιο πάνω συμπέρασμα φαίνεται σωστό, δεν λαμβάνει υπόψη του ότι το Google+ δεν είναι ένας κλώνος του Facebook.

Αντιθέτως μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τις αμέτρητες δυνατότητες που παρέχει μέσω των υπόλοιπων υπηρεσιών της Google. Π.χ. μέσω του Google Drive ή του Gmail. Δεν χρειάζεται δηλαδή να επισκεφθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση της υπηρεσίας.

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή προσφέρει επιπλέον λειτουργίες στους χρήστες που ήδη χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, το διαφοροποιεί πάρα πολύ από το Facebook. Συνεπώς η σύγκριση μεταξύ των δύο, δεν έχει κάποιο νόημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC