Πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην ACTA

Πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην ACTA
 

Αν και πολλοί πίστεψαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την ACTA η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η συνθήκη τελικά να εγκριθεί.

Προκειμένου λοιπόν να εκφράσουν την αντίθεση τους προς το ενδεχόμενο αυτό οι ευρωπαίοι πολίτες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες εναντίον της.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 70 πόλεις στην Ευρώπη, λίγο πριν τεθεί υπό ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συνθήκη που θεωρείται ότι πλήττει βάναυσα θεμελιώδη δικαιώματα καθώς επιβάλει «αστυνόμευση» του Διαδικτύου προκειμένου να παταχθεί η πειρατεία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και ο ο εισηγητής της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, David Martin σύστησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην εγκρίνει τη συνθήκη καθώς ανησυχεί για τις ανεπιθύμητες συνέπειες που μπορεί να έχει η εφαρμογή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC