Απίστευτο: Εντοπίζουν τους παιδόφιλους από τα μάτια του θύματος

Απίστευτο: Εντοπίζουν τους παιδόφιλους από τα μάτια του θύματος

Μια πρωτοποριακή μέθοδο ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ και της Γλασκόβης, η οποία βασίζεται στην ανάλυση της ίριδας του ματιού των θυμάτων.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ψηφιακές φωτογραφίες παιδιών, που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης και διαπίστωσαν ότι στις ίριδες των ματιών τους υπήρχαν αντανακλάσεις προσώπων.

Σύμφωνα με το news247, η έρευνα είχε ως βάση της γνώση ότι συχνά οι παιδεραστές φωτογραφίζουν τα θύματά τους και ύστερα διακινούν το ψηφιακό υλικό στο διαδίκτυο.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στην ίριδα του ματιού μας καταγράφονται συγκεκριμένα δεδομένα που είναι δυνατόν να ανακτηθούν. Χάρη σε κάποιους αλγόριθμους μάλιστα, είναι δυνατή η ανασύσταση της εικόνας σε ποιότητα που καθιστά δυνατή την αναγνώριση του προσώπου ή του αντικειμένου που αντανακλάται.

Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό τα θύματα να είχαν κοιτάξει τον δράστη στα μάτια την ώρα που εκείνος τα φωτογράφιζε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC