Επαναστατική τεχνολογία αφής από τη Disney

Επαναστατική τεχνολογία αφής από τη Disney
 
Αυτή τη φορά η Disney δεν εντυπωσιάζει με τις κινήσεις της στο χώρο των κινουμένων σχεδίων αλλά με μία νέα τεχνολογία που ουσιαστικά «ανιχνεύει» τις κινήσεις των χεριών και το άγγιγμα σε ευαίσθητες επιφάνειες.

Η σημερινή τεχνολογία αφής χρησιμοποιεί μία μεταβλητή με δύο τιμές, μία όταν ο χρήστης ακουμπάει την επιφάνεια και μία όταν δεν την ακουμπάει.  Η νέα τεχνολογία όμως που ονομάζεται «Touche» αναγνωρίζει περισσότερες τιμές και μάλιστα δεν λειτουργεί μόνο στις συνηθισμένες επιφάνειες, αλλά ανιχνεύει και τις κινήσεις στο νερό ή στο ανθρώπινο δέρμα!

Οι εφαρμογές της τεχνολογίας είναι ανεξάντλητες. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να χειρίζεται τον player του smartphone του απλά ακουμπώντας ένα σημείο του σώματός του.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ένα μόνο καλώδιο, μπορεί να καταστήσει ευαίσθητα στην αφή αντικείμενα ή και ολόκληρες επιφάνειες.

Στο βίντεο, η Disney μας δείχνει πού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία. Με μία συγκεκριμένη κίνηση των χεριών θα μπορούσε να ανοίγει αμέσως η τηλεόραση, ενώ όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι θα έκλειναν όλες οι συσκευές και θα χαμήλωναν τα φώτα.

Δείτε το βίντεο με το «Disney Touche»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC