Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη εύκαμπτη μπαταρία

Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη εύκαμπτη μπαταρία
 
Μέχρι στιγμής έχουμε δει κάποιες εταιρείες να δραστηριοποιούνται στο χώρο των εύκαμπτων οθονών. Μέχρι όμως αυτές να πάρουν το δρόμο της παραγωγής, οι επιστήμονες θέλουν να δημιουργήσουν περισσότερες εύκαμπτες συσκευές.

Γι αυτό το λόγο, επιστήμονες από τη Κορέα δημιούργησαν μία λεπτή εύκαμπτη μπαταρία λιθίου που δεν χάνει την ενέργειά της όταν αλλάζει το σχήμα της. Η μπαταρία ελέγχθηκε με βολτόμετρο όταν τη λύγισαν οι ερευνητές και η τάση της δεν άλλαζε.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Korean Advanced Institute Of Science And Technology, Keon Jae Lee, ψάχνει τρόπους για τη μαζική παραγωγή και εκμετάλλευση των εύκαμπτων μπαταριών, ώστε να μπορούμε να έχουμε συσκευές όπου θα «διπλώνουν» και θα μπαίνουν στην τσέπη ή το… πορτοφόλι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC