Επίθεση από κυβερνοπειρατές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς

Επίθεση από κυβερνοπειρατές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς
 
Κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν τον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και ανέβασαν «κατασκευασμένες» ειδήσεις, μεταξύ αυτών και μια υποτιθέμενη συνέντευξη του επικεφαλής των σύρων εξεγερμένων, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το πρακτορείο.

«Το Reuters.com ήταν στόχος κυβερνοπειρατών την Παρασκευή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Thomson Reuters.

«Παραβιάστηκε η πλατφόρμα των ιστολογίων μας και κατασκευασμένα άρθρα αποδόθηκαν σε δημοσιογράφους του Ρόιτερς», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ένα τηλεγράφημα επικαλούταν συγκεκριμένα τον διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Ριάντ αλ Ασάαντ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι οι εξεγερμένοι αποσύρονται από το Χαλέπι έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Το Ρόιτερς υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πήρε συνέντευξη από τον αλ Ασάαντ και την κατέβασε από τον ιστότοπό του. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός διέψευσε επίσης τις πληροφορίες αυτές και κατηγόρησε το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Thomson Reuters σημείωσε ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ανεστάλη η λειτουργία των ιστολογίων στον ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC