Έρχεται ο νέος Firefox 17, ακόμα πιο ασφαλής

Έρχεται ο νέος Firefox 17, ακόμα πιο ασφαλής

Διαθέσιμη είναι η beta 4 της έκδοσης 17 του Firefox, με την Mozilla να δηλώνει ότι η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της, ενσωματώνει μια νέα τεχνολογία για αποτελεσματικότερη ασφάλεια.

 

Ο Firefox 17 διαθέτει μια προεγκατεστημένη λίστα με ασφαλή domain, ενώ υπάρχει και μια νέα μέθοδος σύνδεσης ανάμεσα στο πρόγραμμα περιήγησης και το server, το HSTS (HTTP Strict Transport Security). Ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιείται από τους servers, οι οποίοι ενημερώνουν το browser ότι πρέπει να ενεργοποιήσει ασφαλή σύνδεση.

 

Όταν ο χρήστης συνδέεται για πρώτη φορά σε έναν τέτοιο server, ο browser γνωρίζει πως πρέπει να ενεργοποιήσει μια ασφαλή επικοινωνία. Όμως όταν ένας εισβολέας στο δίκτυο “κλείσει” τις ασφαλείς συνδέσεις στο διακομιστή, τότε το πρόγραμμα δεν συνδέεται σε αυτόν και ενημερώνει το χρήστη ότι κάτι πάει στραβά…

 

Οι περισσότεροι χρήστες που το δοκίμασαν, βρίσκουν αυτό το μηχανισμό κάπως “κουραστικό”, αλλά λέγεται ότι θα υιοθετηθεί και από την Google για τον Chrome ως ιδιαίτερα αποτελεσματικός.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τη beta, επιλέγοντας το λειτουργικό και τη γλώσσα που θέλετε, από τη σχετική σελίδα της Mozilla.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC