Έρευνα χρηματοδοτούμενη από την Google καταπολεμά τα ψεύτικα reviews

Έρευνα χρηματοδοτούμενη από την Google καταπολεμά τα ψεύτικα reviews

Τα ψεύτικα ή στημένα reviews σε εφαρμογές του App Store ή του Google Play είναι ένα ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα στις πλάτες των developers που βλέπουν την επιτυχία των εφαρμογών τους να εξαρτάται σε έναν μεγάλο βαθμό από τα θετικά reviews. Όλοι μας πριν αγοράσουμε μια εφαρμογή ρίχνουμε μια ματιά στα reviews και στην βαθμολογία της εφαρμογής και αν δεν είναι θετική το σκεφτόμαστε διπλά. Τι γίνεται, όμως, όταν τα reviews αυτά είναι ψεύτικα;

Το πρόβλημα έρχεται να λύσει έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois στο Chicago που χρηματοδοτεί η Google. Ουσιαστικά, η εύρεση των ψεύτικων reviews είναι μια σχετικά εύκολη και απλή διαδικασία αλλά η αυτοματοποίησή της με έναν αλγόριθμο είναι αρκετά δύσκολη. Η ομάδα κατάφερε, ωστόσο, και δημιούργησε έναν αλγόριθμο με το όνομα GSRank που στοχεύει στη συμπεριφορά πίσω από τα ψεύτικα reviews παρά στην ταυτότητα του παραβάτη. Ο αλγόριθμος συνδυάζει στοιχεία όπως ο χρόνος δημοσίευσης, η ομοιότητα του review και της βαθμολογίας κτλπ για να καθορίσει την εγκυρότητα του σχολίου.

Προφανώς, ο αλγόριθμος αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε app store αν και εξαιτίας της χρηματοδότησης το Google Play είναι, ίσως, το πρώτο που θα το εφαρμόσει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτοί που ωφελούνται είναι οι τελικοί χρήστες που θα κρίνουν βάσει αξιόπιστων reviews αλλά και οι developers που δεν θα πλήττονται από αρνητικά σχόλια που σκοπό έχουν να εξαπατήσουν.

[via PhoneArena]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC