Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δεν υπόκεινται σε copyright οι γλώσσες προγραμματισμού!

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δεν υπόκεινται σε copyright οι γλώσσες προγραμματισμού!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε αυτή την εβδομάδα μια απόφαση, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με τους δικαστές, οι γλώσσες προγραμματισμού δεν υπόκεινται στη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας!

 

Το δικαστήριο κλήθηκε να διευθετήσει μια σχετική διαμάχη ανάμεσα στις εταιρείες WPL και SAS. Η υπόθεση καθ’ εαυτή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, όμως έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την εν εξελίξει δικαστική μάχη στις ΗΠΑ, με πρωταγωνιστές τη Google και την Oracle. Η Oracle κατηγορεί τη Google ότι χρησιμοποιεί παρανόμως Java APIs στο Android, κάτι που απορρίπτει ο κολοσσός του Internet με το σκεπτικό ότι δε συντρέχουν πνευματικά δικαιώματα.

 

Αν και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δε δεσμεύει σε καμία περίπτωση την αμερικανική δικαιοσύνη, βρισκόμαστε δίχως αμφιβολία μπροστά σε μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο χώρο του software. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να αξιολογηθεί η απόφαση αυτή και ο ενδεχόμενος αντίκτυπός της στην αγορά.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC