Εξομοιωτή μαγειρικής με εικονικό φαγητό ετοιμάζουν οι Ιάπωνες

Εξομοιωτή μαγειρικής με εικονικό φαγητό ετοιμάζουν οι Ιάπωνες
 
Ένας εξομοιωτής… μαγειρικής ετοιμάζεται στην Ιαπωνία, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να ζουν την εμπειρία της μαγειρικής ακόμα και με άδειο ψυγείο.

Ο εξομοιωτής κατασκευάζεται από το ινστιτούτο τεχνολογίας του Tokyo και χρησιμοποιεί ένα εικονικό τηγάνι και μια εικονική σπάτουλα με ανάδραση, καθώς και μια διάφανη οθόνη προκειμένου ο χρήστης να βλέπει τις αλλαγές που προκαλεί η μαγειρική στα τρόφιμα.

Κουνώντας ο τηγάνι αλλά και τα μαγειρικά βοηθήματα, τα εικονικά τρόφιμα αντιδρούν αρκετά ρεαλιστικά στις κινήσεις, αφού ο εξομοιωτής χρησιμοποιεί μια μηχανή φυσικής καθώς και έναν εξομοιωτή θερμικής αγωγιμότητας. Υπολογίζει ακόμα και το πως χάνεται η υγρασία των τροφίμων ενώ ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Στο μέλλον οι ερευνητές ελπίζουν να συνδυάσουν το σύστημα αυτό με κανονική μαγειρική, έτσι ώστε να μπορεί να προβλέψει πόσο θα χρειαστεί να αφήσετε το φαγητό στη φωτιά χωρίς να καεί ή να προσφέρει χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο παρασκευής του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC