Φοιτητής του MIT κατασκευάζει αυτο-ισορροπούμενο μονόκυκλο

Φοιτητής του MIT κατασκευάζει αυτο-ισορροπούμενο μονόκυκλο
 

Ο φοιτητής του MIT Stephan Boyer κατάφερε και κατασκεύασε το δικό του ηλεκτρικό uni-ride, το οποίο και ονόμασε «Bullet» (σφαίρα).

Το «μονόροδο» μεταφορικό μέσο διαθέτει ένα ατσάλινο MIG σώμα, δύο 7Ah 12-volt μπαταρίες, ένα ATmega328 τσιπ και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 450-watt. Παρόλο που το Bullet δεν αποτελεί και το ταχύτερο solowheel ηλεκτροκίνητο πατίνι μιας και η τελική του είναι μόλις 24 χλμ./ώρα, είναι σαφέστατα οικονομικότερο από τον ομόλογό του, της Ryno Motors, που αγγίζει τα 25.000 δολάρια.

Όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, το Bullet μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 8 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, κάτι που φυσικά καλύπτει τον νεαρό για τις μετακινήσεις του μέσα στο πανεπιστήμιο.

Τι λέτε πιστεύετε ότι θα σας ήταν χρήσιμο για να πετάγεστε από αίθουσα σε αίθουσα;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC