Φορητούς υπολογιστές Windows 10 με κόστος $149 για να επιτεθεί στα Chromebooks σχεδιάζει η Microsoft

Φορητούς υπολογιστές Windows 10 με κόστος $149 για να επιτεθεί στα Chromebooks σχεδιάζει η Microsoft

Παρόλο που η αγορά στην αρχή δεν τα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, τα Chromebooks με τον καιρό αύξησαν το μερίδιο τους στην αγορά των εισαγωγικών κυρίως φορητών υπολογιστών. Και αυτό είναι κάτι που απασχολεί την Microsoft εδώ και καιρό.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την αύξηση που παρατηρείται στην δημοτικότητα τους, η Microsoft σε συνεργασία με κάποιους κατασκευαστές, αναμένεται να δημιουργήσει φορητούς υπολογιστές που θα στοχεύουν απευθείας στην αγορά των Chromebooks.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνουν μελλοντικά την εμφάνιση τους στην αγορά φορητοί υπολογιστές με Windows 10 με κόστος που θα ξεκινάει από τα $149 και θα φτάνει τα $179.

Δεν θα χαρακτηρίζονται βεβαίως από υψηλή απόδοση, ούτε οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν το GTA V στις οθόνες τους, αφού στοχεύουν στις αναδυόμενες αγορές, στην εκπαίδευση και στην χαμηλού κόστους -εισαγωγική- κατηγορία.
Έτσι, απευθύνονται σε χρήστες που οι εργασίες τους περιορίζονται κυρίως στην επεξεργασία εγγράφων, στην πλοήγηση στο Internet, στην κοινωνική δικτύωση κ.ά.
Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση από την Microsoft, αφού και λόγω της οικονομικής συγκυρίας, τα Chromebooks έχουν αρχίσει να κερδίζουν σημαντικό έδαφος.

Σύμφωνα με αναφορές, οι νέοι αυτοί φορητοί υπολογιστές αναμένεται να βασίζονται στην πλατφόρμα Bay Trail της Intel (πιθανόν Dual Core Celeron) και είναι πολύ πιθανόν αρχικά να δούμε κάποιο μοντέλο με οθόνη 11,6 ιντσών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC