Φορτίστε τις συσκευές με τον ιδρώτα σας

Φορτίστε τις συσκευές με τον ιδρώτα σας
 
Πέρα από την καθημερινότητά μας, τα μικρά, φορητά, ακόμα και ευκολοφόρετα gadgets έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους και στην καθημερινή μας άσκηση. Από παλμογράφους, βηματόμετρα, θερμιδομετρητές και λοιπές συσκευές που φοράμε ακόμα και σαν ρολόγια, μέχρι πλήρη προγράμματα γυμναστικής για τα κινητά μας , η τεχνολογία έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο γυμναζόμαστε, ακόμα και αν μιλάμε για έναν απλό, καθημερινό περίπατο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια είναι η κατανάλωση καθώς καθ όλη τη διάρκεια της άσκησης βασιζόμαστε μονίμως στη μπαταρία των συσκευών αυτών.

Μια εταιρία με το όνομα Perpetua Power Source Technologies, η οποία ειδικεύεται σε λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας για ασύρματους αισθητήρες, υπόσχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για μια τεχνολογία με το όνομα TEGwear η οποία λειτουργεί περίπου με την ίδια λογική που λειτουργούν κάποια ρολόγια χειρός, μετατρέποντας τη θερμότητα του σώματός μας σε ηλεκτρισμό, αλλά το κάνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Το σύστημα ουσιαστικά βασίζεται στη θερμοηλεκτρική ενέργεια και πιο συγκεκριμένα σε δυο διαφορετικούς παράγοντες, στη θερμότητα του σώματός μας και στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή της συσκευής που χρησιμοποιούμε.

Έτσι ενώ αθλούμαστε, μετατρέπει τη διαφορά μεταξύ αυτών των δυο σε ενέργεια. Μάλιστα, σύμφωνα με το Jerry Wiant, αντιπρόεδρο της PPST, η διάρκεια ζωής της τεχνολογίας αυτής είναι, «από 10 έως 20 χρόνια, περισσότερο από τη διάρκεια ζωής της συσκευής που την ενσωματώνει».

fetcher_9.jpeg

Ο Wiant προβλέπει πως μέχρι το 2014 θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα ρολόγια, σένσορες και πεδόμετρα που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία. Ταυτόχρονα, η εταιρία ψάχνει συνεργασίες για να την αναπτύξει επάνω σε εξοπλισμό ασφαλείας και υγείας, τομείς στους οποίους πραγματικά έχει αμέτρητες δυνατότητες. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να τροφοδοτήσει πιο απαιτητικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC