Φως στις αιτίες καθυστέρησης του iPad Mini

Φως στις αιτίες καθυστέρησης του iPad Mini
 
Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι φήμες ήθελαν το iPad Mini να παρουσιάζεται μαζί με το iPhone 5.

Τελικά η παρουσίασή του αναβλήθηκε από την Apple, προκειμένου η εταιρεία να αποφύγει ενδεχόμενη σύγχυση των καταναλωτών αλλά και απώλεια κερδών σε περίπτωση που η επιτυχία του iPhone 5 επισκίαζε το iPad Mini ή το αντίστροφο.

Ενδέχεται όμως η απόφαση της Apple να μην είχε να κάνει με την επιτυχία του iPhone 5 αλλά με προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην γραμμή παραγωγής της και καθυστέρησαν αρκετά τη μαζική παραγωγή του ipad Mini. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Brian White, αναλυτής της Topeka Capital, με σημερινή του ανακοίνωση.

«Η κατασκευή του iPad Mini δεν ήταν εύκολη για τους προμηθευτές και περιμένουμε 5-7 εκατομμύρια συσκευές. Όπως συνέβη και με το iPhone 5, αισθανόμαστε πως οι προδιαγραφές του iPad Mini αποτέλεσαν πρόκληση για τους κατασκευαστές και η απόδοση τους ήταν απογοητευτική. Κατά την άποψη μας αυτός είναι ο λόγος που η κυκλοφορία του iPad Mini καθυστέρησε 4-6 εβδομάδες από τις αρχικές προσδοκίες μας».

Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο White εκτιμά η αλυσίδα παραγωγής είναι σε καλό δρόμο για να παράγει ικανοποιητικό αριθμό συσκευών ώστε η εταιρεία να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα προμήθειας κατά την κυκλοφορία του, τον επόμενο μήνα.

Πιστεύει πάντως πως περιορισμοί στη δυνατότητα της μαζικής παραγωγής του είναι πιθανό να περιορίσουν αισθητά τις πωλήσεις κατά τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του.

Ο αναλυτής αναφέρθηκε και στην τιμή του iPad Mini αλλά και στην επιτυχία που θα σημειώσει η νέα ταμπλέτα της Apple.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η τιμή των 250-300 δολαρίων είναι λογική και πιστεύουμε πως η Apple μπορεί να πουλήσει 5 εκατομμύρια με 7 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο τρίμηνο του Δεκεμβρίου».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC