Για 2 ακόμη χρόνια θα υποστηρίζονται τα Windows XP!

Για 2 ακόμη χρόνια θα υποστηρίζονται τα Windows XP!

Το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο λειτουργικό της Microsoft μέχρι σήμερα, τα Windows XP, θα υποστηρίζοντα για 2 ακόμη χρόνια, μέχρι τις 8 Απριλίου του 2014. Τα XP έχουν ήδη ξεπεράσει τα 10 χρόνια ζωής, αφού διατέθηκαν στους καταναλωτές για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2001.

 

Τα Windows XP εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δημοφιλή και οι τελευταίες έρευνες της Gartner είναι αποκαλυπτικές. Τον Ιούλιο του 2011 σε παγκόσμιο επίπεδο τα Windows XP Home είχαν 68 εκατομμύρια χρήστες, ενώ τα XP Professional έτρεχαν σε 144 εκατομμύρια υπολογιστές!

 

H πλέον πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε τον  προηγούμενο μήνα, καταγράφει ένα 79% των business desktops και 45% των notebooks να τρέχουν Windows XP. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 147 επιλεγμένες εταιρείες από την εκδήλωση “US Symposium” που διοργάνωσε η εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Όσον αφορά στους εταιρικούς χρήστες που έχουν μείνει στα ΧΡ, η Gartner σημειώνει πως πρέπει να ξεκινήσουν τη μετάβαση στο επόμενό τους λειτουργικό, πριν πλησιάσει… επικίνδυνα η ημερομηνία που θα σταματήσει η υποστήριξή τους.

 

 

Πηγή

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC