Η Microsoft αγοράζει 800 πατέντες έναντι 1 δισ. δολαρίων σε μετρητά

Η Microsoft  αγοράζει 800 πατέντες έναντι 1 δισ. δολαρίων σε μετρητά

H America Online ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία πώλησης 800 πατεντών της και των σχετικών τους εφαρμογών στη Microsoft, έναντι μετρητών τα οποία θα φτάσουν το ύψος του 1,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Η AOL επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει τμήμα των εσόδων αυτών στους μετόχους της εταιρείας.

 

Η σχετική είδηση κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές της AOL κατά 37%. H εταιρεία επίσης επισημαίνει ότι έχει ακόμη στην κατοχή της περισσότερες από 300 πατέντες και εφαρμογές που καλύπτουν μια σειρά από τεχνολογίες αιχμής με στρατηγική σημασία.

Τέλος, η εταιρεία σημειώνει ότι θα διανείμει κάποια από τα κέρδη της πώλησης αυτής στους μετόχους της με το βέλτιστο δυνατό τρόπο πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα τέλη της χρονιάς.

 

Πηγή

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC