Για ποιους λόγους κάποιος δε θα ήθελε να δουλέψει στη Google
Μια δουλειά στη Google, μια μικρή θεσούλα εργασίας στα ζηλευτά γραφεία μιας από τις μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο), είναι κάτι που ονειρεύονται πολλοί.
Τι πιστεύουν όμως ορισμένοι από τους (τυχερούς για άλλους) υπαλλήλους της εταιρείας;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με τα σχόλια πρώην και νυν εργαζομένων της Google:
Όλοι είναι τέλειοι, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν τους καλύτερους για να κάνουν τις πιο ασήμαντες δουλειές
«Το χειρότερο κομμάτι του να δουλεύει κανείς στη Google είναι ότι όλοι έχουν πάρα πολλά προσόντα. Η εταιρεία έχει πολύ υψηλά κριτήρια πρόσληψης, λόγω του ονόματός της και των μισθών και του εργασιακού περιβάλλοντος που προσφέρει, με αποτέλεσμα να έχουν τους καλύτερους… ακόμη και για τις πιο ασήμαντες δουλειές. Απόφοιτοι από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια προσφέρουν απλά… τεχνική υποστήριξη για τις διαφημίσεις προϊόντων της Google, ή κατεβάζουν βίντεο από το YouTube ή γράφουν απλούς κώδικες για να τεστάρουν το χρώμα ενός κουμπιού σε μια ιστοσελίδα».
Πολλοί από τους τεχνικούς είναι αλαζόνες
«Δυστυχώς παρά ότι πιστεύουν πολλοί, ο μέσος όρος των τεχνικών της Google είναι… μέσος! Και πολύ αλαζόνες! Όλοι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους διπλανούς τους, ενώ η πλειοψηφία αυτών είναι άντρες. Είναι πολύ δύσκολο να συζητήσεις οτιδήποτε. Οι αντικειμενικές και αμερόληπτες συζητήσεις είναι πολύ σπάνιες, όλοι είναι πολύ ισχυρογνώμονες και δεν ενδιαφέρονται για τις απόψεις τρίτων, εκτός κι αν αυτοί είναι “Ο Θεός ο ίδιος”».
Η Google είναι τόσο μεγάλη εταιρεία, που ο αντίκτυπός σου σε αυτήν είναι… ελάχιστος
«Δούλεψα στη Google για τρία χρόνια και ήταν πολύ δύσκολο να πάρω την απόφαση να φύγω. Αυτό που με βοήθησε τελικά ήταν ότι κατάλαβα ότι η επίδραση που θα είχα εγώ ως μεμονωμένο άτομο στην εταιρεία ήταν… ελάχιστη. Εκτός κι αν είσαι ένα εξαιρετικό ταλέντο, που μπορεί να δημιουργήσει κάτι καινούριο, οι πιθανότητες εξέλιξής σου στην εταιρεία είναι… ότι θα είσαι απλά ένα γρανάζι της μηχανής».
Το γραφείο και ο χώρος εργασίας σου μπορεί να είναι πολύ μικρός
«Αν η δουλειά σου είναι σε ένα από τα τέσσερα κεντρικά κτίρια, τότε το πιο πιθανό είναι να έχεις ελάχιστο χώρο εργασίας. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπεις 3 και 4 άτομα σε ένα μικρό γραφείο. Και όταν όλοι οι κοινοί χώροι –φαγητού, παιχνιδιού, τηλεόρασης, συνεδριάσεων κ.τ.λ- είναι πάντα γεμάτοι κόσμο, είναι δύσκολο να βρεις έναν ήσυχο χώρο για να εργαστείς».
Τα γραπτά μένουν
«Αν είστε στη διαδικασία πρόσληψης από τη Google φροντίστε να διαπραγματευτείτε σκληρά και να είστε απαιτητικοί και να… έχετε τα πάντα σε έγγραφα. Η εταιρεία δίνει πολλές υποσχέσεις που δεν τηρεί πάντα».
Οι υπάλληλοι μπορεί να γίνουν πολύ… σπαστικοί
«Στα γραφεία της Ζυρίχης υπάρχει ένα πολύ ήσυχο δωμάτιο, όπου κανείς μπορεί να χαλαρώσει ή να πάρει έναν υπνάκο. Υπάρχουν ενυδρεία, όπου μπορείς να χαζεύεις τα ψάρια ενώ παράλληλα δουλεύεις. Εστάλησαν πάνω από 100 email που ζητούσαν να αφαιρεθούν από εκεί οι καρέκλες μασάζ γιατί… έκαναν πολύ θόρυβο και δεν άφηναν τους υπαλλήλους να… κοιμηθούν!».
Πολλοί είναι ανώριμοι
«Είναι ο κατάλληλος τόπος για εκείνους που δε θέλουν να μεγαλώσουν. Πίνουν όλες τις ώρες, κουτσομπολεύουν, παίζουν παιχνίδια… και δουλεύουν λιγότερο».
Οι υπάλληλοι δε σέβονται τους εποχιακούς
«Οι μόνιμοι υπάλληλοι της Google δε σέβονται όσους πηγαίνουν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Φαίνεται ότι πιστεύουν πως όποιος δε δουλεύει για την εταιρεία σε σταθερή βάση, είναι… κατώτερος!».