Google+ : Η απάντηση στο Facebook (videos)

Google+ : Η απάντηση στο Facebook (videos)

 

Η φημολογούμενη απάντηση της Google στο Facebook με την παρουσίαση ενός νέου κοινωνικού δικτύου, γίνεται σήμερα πραγματικότητα με τη Google … να παρουσιάζει πριν λίγη ώρα το Google+.

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το Google+ δεν είναι απλά ένα κοινωνικό δίκτυο αλλά η εξέλιξη της ίδιας της Google αφού πλέον οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και η αλληλεπίδραση μαζί τους με διάφορους τρόπους, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Internet.

Εκ πρώτης όψης το Google+ δεν μοιάζει με κανένα άλλο Project της Google αφού από τα πρώτα videos που δημοσιοποίησε η εταιρεία βλέπουμε ένα πολύ όμορφο σχεδιασμό, «καθαρό» όπου μόνο οι απαραίτητες λειτουργίες εμφανίζονται στον χρήστη. Ο πύργος ελέγχου η αλλιώς το σημείο από όπου υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Google+ είναι μια μπάρα μαύρου χρώματος η οποία βρίσκεται στο άνω μέρος κάθε σελίδας της Google.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα κύρια «συστατικά» του Google+ τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα ενσωματώνει όταν και θα γίνει δημόσια διαθέσιμο.

Circles : Το Circles είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του Google+ αφού μέσα από αυτό μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες, βίντεο και ιστοσελίδες με όσους φίλους έχετε στον λογαριασμό σας αλλά και να δημιουργήσετε ομάδες φίλων. Η δημιουργία «κύκλου» επαφών όπως φαίνεται είναι αρκετά εύκολη και εντυπωσιακή ενώ έχει δοθεί μεγάλη σημασία στο να μπορείτε να μοιραστείτε με το πάτημα δύο/τριών κλικ το υλικό που θέλετε με συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που έχετε από πριν δημιουργήσει.

Στην ουσία το Circles είναι τα «τελευταία νέα» η αλλιώς το NewsFeed του Facebook όπου βλέπετε όλες τις αναρτήσεις των επαφών σας.

Hangouts : Η Google θέλει να κάνει τις βιντεοκλήσεις πιο εύκολες και προσβάσιμες για όλους αφού θεωρεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της πλειονότητας. Για το σκοπό αυτό το Hangouts αναλαμβάνει να κάνει τις βιντεοκλήσεις παιχνιδάκι υποστηρίζοντας έως και 10 άτομα συγχρόνως !! Μάλιστα οποιοσδήποτε συμμετέχει σε μια ομαδική βιντεοκλήση μπορεί να εμφανίσει ένα YouTube video το οποίο θα δουν εκείνη τη στιγμή όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Instant Upload : Το Instant Upload κάνει ακριβώς αυτό που φανερώνει η ονομασία του, ανεβάζει πολύ γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο στο λογαριασμό που έχετε στο Google+. Το περιεχόμενο ανεβαίνει πρώτα σε ένα ιδιωτικό χώρο όπου μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε τι θα δημοσιεύσετε δημόσια και σε ποιους.

Sparks : Το Sparks αναλαμβάνει να βρει στο Internet περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει αφού πρώτα έχετε εισάγει μερικά από τα ενδιαφέροντα σας. Για το σκοπό αυτό, το κουμπί +1 που ανακοίνωσε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα αναλαμβάνει να ενημερώσει το Sparks κάθε φορά που το επιλέγετε σε κάποια ιστοσελίδα που σας άρεσε αποκτώντας τελικά χρησιμότητα. Η Google φιλοδοξεί ότι το Sparks θα δώσει το έναυσμα περισσότερων συζητήσεων μεταξύ των χρηστών γύρω από ένα θέμα για το οποίο από πριν έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Huddle : Όπως φαίνεται, το Huddle αναλαμβάνει την επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων μεταξύ εσάς και των επαφών σας μέσα από το 3G δίκτυο του κινητού σας τηλεφώνου. Από το βίντεο που έχει δημοσιοποιήσει[/url] η Google δε φαίνεται πάντως να έχει χαρακτηριστικά του BlackBerry Messenger και του iMessenger για iPhone.

Mobile : Από τα videos γίνεται γνωστό ότι η Google θα κυκλοφορήσει εφαρμογή της υπηρεσίας και για iPhone χωρίς να γίνεται αναφορά για κάποια άλλη πλατφόρμα. Η εφαρμογή για Android είναι διαθέσιμη από σήμερα στο Android Market.

Το Google+ βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο με πολύ περιορισμένη πρόσβαση αρχικά. Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση θα πρέπει να δηλώσουν το όνομα και το e-mail τους στην σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ίδια διαδικασία δηλαδή με την πρώτη παρουσίαση του Gmail και Google Wave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC