Η απόρριψη στο Facebook πληγώνει όσο και στην πραγματική ζωή

Η απόρριψη στο Facebook πληγώνει όσο και στην πραγματική ζωή

Σύμφωνα με ψυχολόγους, η απόρριψη ενός αιτήματος φιλίας ή η παράβλεψη των μηνυμάτων στο Facebook πληγώνουν το χρήστη όσο και η απόρριψη στην πραγματική ζωή, κάνοντας τον να αισθάνεται κενός, απομακρυσμένος και περιθωριοποιημένος.

Πρόσφατη έρευνα σε 77 σπουδαστές έδειξε ότι οι χρήστες ένιωθαν με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά που κάποιος δεν απαντούσε στις συνομιλίες τους είτε διαδικτυακά είτε στον πραγματικό κόσμο. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η απόρριψη στον κόσμο του Internet δε συγκρίνεται με αυτήν στην πραγματική ζωή, κάτι τέτοιο φαίνεται τελικά να μην ισχύει.

Ωστόσο, και η ίδια η διαδικασία της απόρριψης είναι πολύ πιο εύκολη μέσω Facebook, μιας και ο χρήστης αποφεύγει την αμηχανία της αλληλεπίδρασης πρόσωπο-με-πρόσωπο.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι εν λόγω συμμετέχοντες έχουν μεγαλώσει με το Internet και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά σε ανθρώπους με μικρότερη εμπειρία και εξοικείωση με την τεχνολογία.

[πηγή dailymail]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC