Η Apple απέσυρε επιβλαβές λογισμικό από το App Store

Η Apple απέσυρε επιβλαβές λογισμικό από το App Store
 
Η Apple απέσυρε εφαρμογή από το App store η οποία μπορούσε να «κλέβει» τους καταλόγους με τις επαφές των χρηστών προκειμένου να στέλνει γραπτά μηνύματα υπό τη μορφή spam, ανοίγοντας το «κουτί της Πανδώρας», αφού μπορούσαν μέχρι να κλέβουν χρήματα από λογαριασμούς PayPal.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Find and Call» και ζητούσε από τους χρήστες να εγγραφούν με μία διεύθυνση email και ένα αριθμό κινητού, τότε «ανέβαζε» τις επαφές του τηλεφώνου σε έναν server από τον οποίον έφευγαν μηνύματα spam, όπως αναφέρει στο blog του ο Denis Maslennikov, ερευνητής της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab, η οποία παράγει το γνωστό λογισμικό ασφαλείας.

Το spam φαινόταν τότε να προέρχεται από ένα έμπιστο πρόσωπο, διότι περιελάμβαναν το τηλέφωνο του υποτιθέμενου αποστολέα και ανέφεραν «τώρα είμαι εδώ και είναι ευκολότερο να με βρεις με τη βοήθεια μίας δωρεάν εφαρμογής».  Το μήνυμα είχε ένα link για να κατεβάσει ο χρήστης την εφαρμογή.

Μετά γινόταν «εισβολή» στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης και email και ζητούσαν μεταφορά χρημάτων από λογαριασμούς PayPal σε μία εταιρεία στη Σιγκαπούρη η οποία ονομάζεται labwealth.com.

Η εν λόγω εφαρμογή ήταν διαθέσιμη και στο Google Play, την αγορά της Google για Android. Και οι δύο εταιρείες όμως την απέσυραν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC