Η Apple πατένταρε σύστημα απόκρυψης διαφημίσεων

Η Apple πατένταρε σύστημα απόκρυψης διαφημίσεων
 
Αν έχετε βαρεθεί τις popup διαφημίσεις στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες, όπως για παράδειγμα στο youtube, μια πατέντα που κατέθεσε πρόσφατα η Apple ίσως σας ενδιαφέρει αρκετά.

Σκοπός της νέας τεχνολογίας είναι να αποκρύπτει διαφημίσεις που εμφανίζονται με την μορφή popup και να τις αντικαθιστά με το περιεχόμενο που θέλετε.

Αρχικά, το σύστημα θα ελέγχει την διαθεσιμότητα online media μέσω ανάλυσης ή metadata. Στη συνέχεια θα κρίνει αν αυτό θα σας ενδιαφέρει, βασισμένο στο προσωπικό σας προφίλ, το οποίο θα διαμορφώνεται αυτόματα με βάση τα ακούσματα σας στο διαδίκτυο ή τις προτιμήσεις σας.

Εάν το online περιεχόμενο ταιριάζει με το προφίλ σας θα αρχίζει την αναπαραγωγή και αν όχι θα αναπαράγει περιεχόμενο από την προσωπική σας συλλογή.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε πως ακριβώς θα αντιμετωπίσουν αυτήν την κίνηση οι πάροχοι διαφημήσεων, όπως για παράδειγμα η Google η οποία όπως είναι γνωστό δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με την Apple.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_972.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC