Πάνω από 100 εκατ. tablets θα πωληθούν φέτος

Πάνω από 100 εκατ. tablets θα πωληθούν φέτος
 
Πάνω από 100 εκατ. ηλεκτρονικές ταμπλέτες ενδέχεται να πωληθούν το τρέχον έτος σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γραφείου ABIresearch, που δημοσιεύονται σήμερα και επιβεβαιώνουν τη δυναμική του συγκεκριμένου κλάδου της αγοράς πληροφορικής, που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

«Η αγορά στις ταμπλέτες έχει λάβει μία τάση να φθάσει τα 102 έως 110 εκατ. τεμάχια σε πωλήσεις σε όλον τον κόσμο για το σύνολο του 2012», τόνισε ο Τζςφ Ορ, ειδήμονας σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής στο ABIresearch.

Η αγορά στις ταμπλέτες, που σύμφωνα με ορισμένες μελέτες ενδέχεται να ξεπεράσει αυτή των φορητών υπολογιστών σε κάποια χρόνια, σήμερα κυριαρχείται από την εταιρεία Apple και το προϊόν της iPad.

Από τα 25 εκατ. ταμπλέτες που πωλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, τα 17 εκατ. ήσαν iPad—ποσοστό που ανέρχεται στα δύο τρίτα των πωλήσεων. Η κυριότερος ανταγωνιστής της Apple είναι η νοτιοκορεατική Samsung υπολείπεται κατά πολύ στις πωλήσεις με μόλις 2,4 εκατ. τεμάχια (9,6%).

Οι εταιρείες Samsung, Google και Microsoft πρόσφατα παρουσίασαν τα νέα προϊόντα τους, που φιλοδοξούν να εκθρονίσουν το iPad, ενώ η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον Σεπτέμβριο από την Apple να παρουσιάσει την ‘μίνι’ εκδοχή της ταμπλέτας της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC