Η Apple σκέφτεται να επενδύσει στο Twitter

Η Apple σκέφτεται να επενδύσει στο Twitter
 
Μπορεί η αμερικάνικη εταιρεία να σημειώνει τρελές πωλήσεις σε hardware και software, στον τομέα των κοινωνικών δικτύων όμως δεν τα πάει και τόσο καλά.

Απόδειξη αυτού, το Ping, ένα μουσικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο ενώ ξεκίνησε το 2010, η Apple ήδη σχεδιάζει να το κλείσει στην επόμενη έκδοση των iTunes, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αρχικά η απόφασή της υποτίθεται πως είχε να κάνει με δικαστική διαμάχη με την εταιρεία PING της Karsten Manufacturing για τα εμπορικά δικαιώματα του ονόματος, καθώς και με το μειωμένο αριθμό χρηστών, αλλά μάλλον οι πραγματικοί λόγοι απέχουν αρκετά από τις φήμες.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times λοιπόν, η Apple σκοπεύει να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Το ακριβές μέγεθος της επένδυσης δεν είναι γνωστό αλλά οι πηγές των NYT μιλούν για ένα ποσό της τάξης «των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων», γεγονός που θα εκτόξευε την αξία του Twitter σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 8,4 δισ. που αξίζει σήμερα.

Για την ώρα δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και βέβαια η επένδυση αυτή είναι κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι.

Γεγονός είναι όμως πως αν η Apple θελήσει να εισχωρήσει στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, το Twitter είναι η καλύτερη λύση. Άλλωστε, οι σχέσεις της εταιρείας με το Google και το Facebook δεν είναι και οι καλύτερες…

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_10103.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC