Η Disney κατασκεύασε διαδραστικές συσκευές μέσω 3D εκτυπωτή

Η Disney κατασκεύασε διαδραστικές συσκευές μέσω 3D εκτυπωτή
 
Μέχρι τώρα η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία μας επέτρεπε να κατασκευάσουμε οποιοδήποτε αντικείμενο θέλαμε, αποτελούσε για τους περισσότερους ένα απλό «proof of concept», χωρίς δηλαδή να έχει κάποια πρακτική αξία.

Η Disney Research όμως έκανε το επόμενο βήμα και με την βοήθεια του Carnegie Mellon University μετά από πολλές δοκιμές και πρωτότυπα κατάφερε να κατασκευάσει τις πρώτες διαδραστικές συσκευές με ενσωματωμένους λαμπτήρες, αισθητήρες αλλά και οθόνες με LED.

Η κατασκευή τους βέβαια δεν είναι ακόμα αυτόματη, αφού πρέπει τα εξαρτήματα να τοποθετηθούν σταδιακά μέσα στο σώμα των συσκευών. Παράλληλα, οι περισσότερες από αυτές δεν αποδίδουν τόσο καλά όσο αντίστοιχες του εμπορίου, οι λαμπτήρες για παράδειγμα δεν παράγουν αρκετή ποσότητα φωτός. Είναι όμως η πρώτη απόπειρα χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας για αυτόν τον σκοπό και το μέλλον προβλέπεται «λαμπρό».

Το εγχείρημα ονομάστηκε Printed Optics project και επικεντρώνεται στην δημιουργία προσαρμοσμένων οπτικών στοιχείων για την χρήση τους σε διαδραστικές συσκευές. Όπως αναφέρει η Disney Research το project είναι μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας για την παραγωγή διαδραστικών συσκευών οι οποίες θα δημιουργούνται αποκλειστικά από 3D εκτυπωτές.

Μάλιστα ελπίζει οι μελλοντικές συσκευές να κατασκευάζονται «κατά παραγγελία» του χρήστη, όσον αφορά τουλάχιστον την μορφή και την λειτουργικότητα τους.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_922.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1014.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_119.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_126.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC