Η Google απαντά στις κατηγορίες του Alibaba

Η Google απαντά στις κατηγορίες του Alibaba
 
Σύμφωνα με το Alibaba, η Google εμπόδισε την Αcer να κατασκευάσει για λογαριασμό της μια συσκευή με το λειτουργικό Aliyun καθώς αυτό αποτελεί ανταγωνιστή του Android.

H Google όμως υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο ανταγωνισμός αλλά το γεγονός ότι το Aliyun αποτελεί αντίγραφο του Android και ότι ως τέτοιο η Acer δεν είχε δικαίωμα να κατασκευάσει τέτοια συσκευή καθώς ανήκει στο Open Handset Alliance.

Με άλλα λόγια έχει δικαίωμα μεν το Alibaba να κατασκευάσει συσκευή με κλώνο του Android αλλά μόνο του και όχι μέσω εταιρείας μέλους του Open Handset Alliance.

Από την άλλη το Alibaba ισχυρίζεται ότι το Aliyun δεν είναι αντίγραφο του Android αλλά ότι στηρίζεται στο Linux και απλώς χρησιμοποιεί κάποια τμήματα του Android που είναι open source.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποια λύση και μάλλον αναμένεται να ξεκινήσει και εκεί δικαστικός μαραθώνιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC