Η Google απειλεί την Acer ότι θα της αφαιρέσει την άδεια αν κυκλοφορήσει smartphone με Aliyun OS στην Κίνα (;)

Η Google απειλεί την Acer ότι θα της αφαιρέσει την άδεια αν κυκλοφορήσει smartphone με Aliyun OS στην Κίνα (;)

Η Acer είναι μία από τις πολλές εταιρείες που συνεργάζονται με τη Google για τη δημιουργία συσκευών Android, αλλά σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δέχτηκε απειλές από τη Google ότι θα της αφαιρεθεί η άδεια σε περίπτωση που κυκλοφορήσει το νέο Cloud Mobile A800 με λειτουργικό σύστημα Aliyun για την αγορά της Κίνας.

Το Aliyun OS είναι λειτουργικό σύστημα που ανέπτυξε η Alibaba και βασίζεται στο Android, με στόχο να ανταγωνιστεί τη Google στην Κίνα, και το Acer CloudMobile A800 ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα σε ειδική εκδήλωση. Παρόλα αυτά, την τελευταία στιγμή εκπρόσωπος της Alibaba ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η παρουσίαση του, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Τελικά, μετά από λίγες ώρες η Alibaba ανακοίνωσε τις απειλές της Google και την κατηγόρησε ότι:

“Είναι ξεκάθαρα άδικο για τους καταναλωτές να μη μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πραγματικά ανταγωνιστικά προϊόντα”

Σε περίπτωση που η αναφορά είναι αληθινή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Google θα αντιμετωπίσει νέα προβλήματα με την κινεζική κυβέρνηση, αφού πρόσφατα της απαγορεύτηκε να διαθέσει το Nexus 7 tablet στη χώρα.

[via Reuters]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC