Η Google απολύει το 20% του προσωπικού της Motorola και επαναπροσδιορίζει την εταιρεία

Η Google απολύει το 20% του προσωπικού της Motorola και επαναπροσδιορίζει την εταιρεία

Μπορεί οι συνθήκες εργασίες και οι παροχές της Google στους υπαλλήλους της να θεωρούνται ιδανικές, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι ισχύουν τα ίδια και για τους υπαλλήλους εταιριών που έχει εξαγοράσει και ειδικότερα για τη Motorola, η οποία θα κλείσει περίπου 30 γραφεία της σε όλο τον κόσμο και θα απολύσει το 20% του προσωπικού της!

Μετά την εξαγορά της Motorola Mobility για $12.5 δισ., υπήρχε η πεποίθηση ότι η Google ενδιαφέρεται μόνο για τις πατέντες που θα προστάτευαν το Android OS, όμως, βλέπουμε ότι υπάρχει σχέδιο επαναδιοργάνωσης της εταιρείας και στροφή στην κατασκευή λιγότερων αλλά καλύτερων smartphones, καθώς και αποχώρηση από μη-κερδοφόρες αγορές.

Όπως αναφέρει η NY Times, η Motorola ποντάρει ήδη σε νέους εξειδικευμένους επιστήμονες για την κατασκευή των μελλοντικών smartphones της, με τεχνολογίες όπως αισθητήρες φωνητικής αναγνώρισης για το ποιος βρίσκεται μέσα σε ένα δωμάτιο (wow!), μπαταρίες με αυτονομία πολλών ημερών και καλύτερες κάμερες.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η Google αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τη Motorola και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει με μια πιο μικρή και ευέλικτη ομάδα να καινοτομήσει πραγματικά και να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές της.

[via NYT]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC