Η Google κηρύσσει πόλεμο στα πειρατικά sites, με κίνδυνο για την ελευθερία του Internet…

Η Google κηρύσσει πόλεμο στα πειρατικά sites, με κίνδυνο για την ελευθερία του Internet…

Η Google ανακοίνωσε ότι θα σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των ιστοσελίδων που φιλοξενούν πειρατικό υλικό, καθώς από αυτήν την εβδομάδα θα μειώνει το pagerank των ιστοσελίδων που δέχονται αρκετές αναφορές από ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή γίνεται για να “βοηθήσει” τους χρήστες να βρίσκουν νόμιμο και ποιοτικό υλικό με μεγαλύτερη ευκολία, στέλνοντας τους σε υπηρεσίες τύπου Spotify ή Netflix και όχι σε torrent sites ή torrent trackers. Εξάλλου, η Google αναφέρει ότι δέχτηκε και έλεγξε περισσότερες από 4.3 εκατ. αιτήσεις για αφαίρεση URL μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες, αριθμός μεγαλύτερος από το σύνολο του 2009!

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο η Google αποφάσισε να πάει με τα νέρα των δισκογραφικών και κινηματογραφικών εταιρειών, αφού επιθυμεί διακαώς να κλείσει συμφωνίες μαζί τους για να γεμίσει με υλικό τις υπηρεσίες Google Music και Google Movies, επομένως, πρέπει να δείξει και τον ανάλογο χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι για να “μαυρίσει” μια ιστοσελίδα θα πρέπει να γίνει επίσημη καταγγελία στο υπάρχον σύστημα της Google και μετά την ειδοποίηση που λαμβάνει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, θα μπορεί να καταθέσει ένσταση σε περίπτωση που είναι άδικη η καταγγελία για να επανέλθει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αντί επιλόγου, να αναφέρουμε ότι η Google είχε εκφράσει την κάθετη άρνηση της να στηρίξει τα νομοσχέδια SOPA/PIPA, τα οποία καταψηφίστικαν, αλλά όπως βλέπετε υπάρχουν αρκετοί πλάγιοι τρόποι για να εφαρμοστούν. Τα συμπεράσματα δικά σας…

[via Google]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC