Η Google αρνήθηκε να ξεκλειδώσει κινητό για λογαριασμό του FBI

Η Google αρνήθηκε να ξεκλειδώσει κινητό για λογαριασμό του FBI
 
Μια ακόμα εταιρεία μπαίνει στην μικρή λίστα εταιρειών που αντιστέκονται στην χρήση των υπηρεσιών τους από τις δικαστικές αρχές.

Το FBI ζήτησε από την Google να ξεκλειδώσει το android κινητό του Dante Dears, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ύποπτος για την λειτουργία επιχείρησης πορνείας. Όταν οι αρχές ζήτησαν από τον Dears να τους παραδώσει το κινητό τους, αυτός το έκανε αλλά αρνήθηκε να το ξεκλειδώσει. Αφού το κινητό κλείδωσε μετά από πολλές λανθασμένες προσπάθειες των πρακτόρων να εισάγουν τον απαραίτητο κωδικό, το FBI εξέδωσε κλήτευση εναντίον της Google προκειμένου να το ξεκλειδώσει.

Η εταιρεία όμως αρνήθηκε να το κανει, ενώ με δήλωση της ανέφερε πως «όπως όλες οι νομοταγείς εταιρείες συμμορφωνόμαστε με κάθε έγκυρη νομική διαδικασία. Κάθε φορά που λαμβάνουμε μια αίτηση βεβαιωνόμαστε πως πληροί τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του νόμου προτού συμμορφωθούμε. Αν πιστεύουμε πως το αίτημα είναι υπερβολικά γενικό, επιδιώκουμε να το περιορίσουμε.»

Ο Mark Clark, δικηγόρος της Traverse Legal δεν θεωρεί πως η άρνηση της εταιρείας αποτελεί έκπληξη. «Είναι μια απόφαση βασισμένη στην πολιτική της Google σχετικά με τους χρήστες της και συγκεκριμένα τους χρήστες κινητών Android. Θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων αφθονούν στην εποχή της τεχνολογίας, όπως αποδείχθηκε από τον σάλο που ξέσπασε όταν το Facebook άλλαξε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.»

Ο Clark δήλωσε ακόμα πως αν και οι όροι χρήσης των περισσοτέρων εταιρειών, της Apple, της Google και του Facebook αναφέρουν πως δεν θα αποκαλύψουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών χωρίς εντολή δικαστηρίου, η πλειοψηφία των καταναλωτών και των χρηστών εκτιμούν τις προσπάθειες των εταιριών εναντίον στην χρήση των social media από τις διωκτικές αρχές.

«Δεν μπορούν να παραδίδουν πληροφορίες στην κυβέρνηση απλά και μόνο επειδή η κυβέρνηση τις ζητάει» είπε, για να συμπληρώσει πως «προκαλώντας τα δικαιώματα της κυβέρνησης, στην προκειμένη περίπτωση του FBI, η Google αποδεικνύει στο κοινό ότι λαμβάνει μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών της».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC