Η Google «χαρτογραφεί» τον τυφώνα Σάντι

Η Google «χαρτογραφεί» τον τυφώνα Σάντι
 
Την πορεία του τυφώνα «Σάντι» ακολουθεί η Google. Ο διαδικτυακός κολοσσός δημιούργησε μία σειρά από ειδικούς χάρτες της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνουν όλες τις περιοχές που εκκενώνονται, καθώς και τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης του Ερυθρού Σταυρού, λόγω της επικείμενης «επίσκεψης» του τυφώνα «Σάντι».

Οι ειδικοί «χάρτες κρίσης» χρησιμοποιούν δεδομένα από το εργαστήριο έρευνας του Ναυτικού των ΗΠΑ, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων της χώρας, την ιστοσελίδα weather.com, αλλά και την Αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση.

«Η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων της Google δημιούργησε έναν χάρτη της πορείας του τυφώνα Σάντι, προκειμένου το κοινό να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξή του και να λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό την οποία βρίσκεται η Νέα Υόρκη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κα Πινγ Γι, μηχανικός λογισμικού της Google και προσθέτει: «Ελπίζουμε το κοινό να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να προετοιμαστεί για τον τυφώνα και να μην κινδυνέψει».

Δείτε τους χάρτες εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC