Η Google έχει γενέθλια!

Η Google έχει γενέθλια!
 
Μια τούρτα με 14 κεράκια αφιερώνει στον εαυτό της σήμερα η Google γεμίζοντας το σημερινό της σήμα με χρώμα! Η Google αποτελεί τη μηχανή αναζήτησης, που «έλυσε» τα χέρια των χρηστών του ίντερνετ και κυριάρχησε στο διαδίκτυο.

Το Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από το Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης.

Το όνομά της προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Το Googleplex είναι η κεφαλή της Google, αφού όλες οι λειτουργίες της μηχανής αναζήτησης εμπνέονται και υλοποιούνται μέσα σ’ αυτό το κτίριο. Το όνομα έχει διπλό συμβολισμό: αποτελεί λογοπαίγνιο της αγγλικής μονάδας μέτρησης googol (10100) και είναι συνθετικό των λέξεων Google και complex (=συγκρότημα).

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_9104.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1074.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC