Η Google εξερευνά τους ωκεανούς

Η Google εξερευνά τους ωκεανούς
 
Την πρώτη υποβρύχια λήψη του Street View παρουσίασε η Google μέσω του επίσημου blog της.

Σε συνεργασία με την Catlin Seaview Survey, η οποία ειδικεύεται στην επιστημονική μελέτη των υφάλων σε όλον τον κόσμο, η Google μας προσφέρει θεαματικές εικόνες από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας και από άλλες πέντε τοποθεσίες σε υφάλους σε όλον τον κόσμο. Η λήψη των φωτογραφιών πραγματοποιήθηκε από μια ειδική κάμερα της Catlin Seaview Survey με τρεις πανοραμικούς φακούς, κάθε ένας από τους οποίους έχει την δυνατότητα να λαμβάνει φωτογραφίες στα 24 megapixel.

Μάλιστα η Google ελπίζει το υλικό που διαθέτει στους χρήστες να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από επιστήμονες για την μελέτη υποβρυχίων οικοσυστημάτων.

«Με τέτοιες ζωντανές και εντυπωσιακές φωτογραφίες δεν χρειάζεται να είστε δύτης, ούτε καν να ξέρετε να κολυμπάτε, για να εξερευνήσετε έξι από τους πιο απίστευτους και ζωντανούς κοραλλιογενείς υφάλους των ωκεανών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Google Maps, Brian McClendon.

Την ίδια στιγμή δημιουργήθηκε ένα νέο κανάλι στο κοινωνικό δίκτυο Google+ για την αποστολή της Catlin Seaview, η οποία είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψει νέα είδη θαλάσσιων οργανισμών κατά την διάρκεια εξερεύνησης των υφάλων. Το κανάλι μέχρι τώρα έχει προσελκύσει πάνω από 1.4 εκατομμύρια followers, με το ενδιαφέρον για τον υποθαλάσσιο κόσμο να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Προς το παρόν οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στον υποθαλάσσιο χώρο έξι υφάλων στην Αυστραλία, στις Φιλιππίνες και στην Χαβάη μέσω του http://maps.google.com/ocean ενώ στο http://www.youtube.com/seaview η Google έχει ανεβάσει αρκετά video με την εξερεύνηση των τοποθεσιών αυτών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως τα τελευταία χρόνια το 10% του συνόλου των κοραλλιογενών υφάλων έχει καταστραφεί εντελώς ενώ το 58% των υπολοίπων έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC