Η Google πήρε την κυριότητα 763 domain

Η Google πήρε την κυριότητα 763 domain
 

Την βοήθεια του αμερικανικού Κέντρου Επίλυσης Διαφορών Ονομάτων Χώρου (National Arbitration Forum) αναγκάστηκε να ζητήσει η Google προκειμένου να πάρει την κυριότητα όχι ενός ή δύο αλλά 763 domain που συμπεριλάμβαναν τη λέξη google.

Πρόκειται για domain του τύπου googleiphone5.com, googlevodafone.com, googlegayfacebook.com, googleclooney.com, googlespiderman.com και googlenewshoes.com.

Μάλιστα το άτομο που τα είχε κατοχυρώσει προσπάθησε να ακυρώσει και την κυριότητα που έχει η εταιρεία στο ίδιο το όνομα της υποστηρίζοντας ότι πλέον η λέξη google είναι γενικός όρος και δεν θα έπρεπε να της ανήκει.

Όπως έγινε γνωστό όλα τα domain οδηγούσαν σε ένα άλλο domain με κατάληξη .xxx. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα στόχος ήταν η δημιουργία κάποιου πορνογραφικού site.

Σε κάθε περίπτωση, η Google δεν άφησε το θέμα να περάσει έτσι. Υπέβαλε παράπονο στον οργανισμό και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα domain περιήλθαν στην κατοχή της.

Αναρωτιόμαστε βέβαια αν εκείνος που τα κατοχύρωσε πίστεψε ποτέ ότι θα μπορούσε να νικήσει μια τόσο μεγάλη εταιρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC