Η Google τα βάζει με τη Γαλλία

Η Google τα βάζει με τη Γαλλία
 
Η Google φαίνεται πως σκοπεύει να αποκλείσει τις γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες από τη μηχανή αναζήτησής της, εάν η χώρα προχωρήσει σχέδιο νόμου που θα απαιτεί από όλες τις μηχανές να πληρώνουν για την αναδημοσίευση τμημάτων ειδήσεων.

Σύμφωνα με επιστολή που έλαβε το πρακτορείο AFP, η εταιρεία δήλωσε πως «δεν μπορεί να δεχτεί» το νόμο και πως «ως εκ τούτου (η Google) δεν θα υποχρεούται να παρέχει αναφορές σε γαλλικές ιστοσελίδες».

Επιπλέον είπε πως θα «ανακατεθύνει τέσσερα δισεκατομμύρια “κλικ” ανά μήνα προς τις υπόλοιπες σελίδες του διαδικτύου» και υποστήριξε πως η εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου θα «απειλήσει την ύπαρξη της».

Το πρόβλημα για τη γαλλική κυβέρνηση είναι ο τρόπος που η Google, αλλά και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, εμφανίζουν τον τίτλο και τις πρώτες προτάσεις ενός άρθρου στα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Αρκετοί υποστηρίζουν πως αυτά αρκούν για πολλούς αναγνώστες, οι οποίοι δεν ανοίγουν τις ιστοσελίδες και απλά διαβάζουν της πληροφορίες που θέλουν στα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο στερούν έσοδα από διαφημίσεις από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Αν και ο νόμος δεν έχει ακόμα περάσει, δεν είναι γνωστό αν η Google σκέφτεται σοβαρά να πραγματοποιήσει τις απειλές της ή αν προσπαθεί απλά να πιέσει για τη μη εφαρμογή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC