Η Kaspersky ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό σύστημα

Η Kaspersky ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό σύστημα
 
Πρόσφατες έρευνες από εταιρείες ασφαλείας στο διαδίκτυο, όπως η Symantec και η Kaspersky έχουν αποκαλύψει πως μάλλον πως οι χρήστες του διαδικτύου, αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες ασφαλείας, έχουν υποτιμήσει σημαντικά τον κίνδυνο των διαδικτυακών επιθέσεων.

Πριν από δυο χρόνια μάλιστα το Styxnet, ένα exploit που διαδιδόταν μέσω υπολογιστών Windows και στόχευε κυρίως το λογισμικό και τον βιομηχανικό εξοπλισμό της Siemens, έπληξε ιρανικές οργανώσεις οι οποίες συνδέονταν με το πρόγραμμα απεμπλουτισμένου ουρανίου της χώρας.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα τέτοιου είδους επιθέσεις να πλήξουν σημαντικά κάποια εταιρεία ή ακόμα και τις υποδομές ενός κράτους στο μέλλον, η Kaspersky ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο, απόλυτα ασφαλές λειτουργικό σύστημα.

Δεν θα θυμίζει καθόλου τα εμπορικά λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows και το Mac OS. «Θα «τρέχει» επάνω σε υπάρχουσες πλατφόρμες, ελέγχοντας υγιή συστήματα και θα φροντίζει για την παροχή αξιόπιστων δεδομένων για τα συστήματα αυτά», εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας, Eugene Kaspersky.

«Δουλεύουμε επάνω σε νέες μεθόδους ανάπτυξης λογισμικού το οποίο από τον σχεδιασμό του δεν θα μπορεί να εκτελεί άλλες δραστηριότητες στο παρασκήνιο. Αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι: η αδυναμία εκτέλεσης κώδικα τρίτων ή πρόσβασης στο σύστημα ή η εκτέλεση μη εξουσιοδοτημένων εφαρμογών στο λειτουργικό μας σύστημα. Αυτό είναι τόσο αποδείξιμο όσο και δοκιμασμένο».

Παρόλα αυτά ο Kaspersky δήλωσε πως το λειτουργικό της δεν θα προορίζεται για ιδιώτες. «Το σύστημα μας είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο, ανεπτυγμένο για να την εκτέλεση μιας και μόνο λειτουργίας, και δεν προορίζεται για να παίζετε Half-Life, να επεξεργάζεστε τα βίντεο των διακοπών σας ή να μιλάτε στα social media».

Η εταιρεία είπε ακόμα πως έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις ελέγχου βιομηχανικών συστημάτων, ώστε να εξασφαλίσει πως το λειτουργικό της θα λειτουργεί σε υπάρχουσες πλατφόρμες και θα είναι απολύτως ασφαλές.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_996.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC