Η NASA δείχνει πώς ο νέος της πύραυλος θα στείλει ανθρώπους στον Αρη για πρώτη φορά

Η NASA δείχνει πώς ο νέος της πύραυλος θα στείλει ανθρώπους στον Αρη για πρώτη φορά

Οταν οι άνθρωποι πάτησαν για πρώτη φορά στη Σελήνη, έκαναν το γνωστό… «τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα». Το επόμενο μεγάλο βήμα, ο Αρης, φαίνεται πως δεν είναι μακριά.

Η νέα γενιά διαστημόπλοιων της NASA πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στην εξερεύνηση του διαστήματος. Οι μεγαλύτεροι και πολύ ισχυρότεροι πύραυλοι, έχουν την δυνατότητα να εκτοξευθούν σε περιοχές που ως τώρα κανείς άνθρωπος δεν έχει αντικρίσει. Το μεγάλο όνειρο της NASA, η εξερεύνηση του Αρη από κοντά, δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

Προσεγγίζοντας τα 100 μέτρα ύψος, παράγοντας 12% περισσότερη ώση από τον ήδη υπερσύγχρονο SaturnV και έχοντας την δυνατότητα να φιλοξενήσει τέσσερις αστροναύτες, ο SLS είναι το νέο «διαμάντι» του αμερικανικού οργανισμού. Το όχημα που πρόκειται να στείλει τους ανθρώπους πιο μακριά από ποτέ, δίνοντας την ευκαιρία στους επίλεκτους αστροναύτες να δουν για πρώτη φορά από κοντά τον «κόκκινο πλανήτη».

Ο SLS βρίσκεται στα τελικά στάδια δοκιμής. Το σκάφος δέχεται τις τελευταίες διορθώσεις και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους αστροναύτες και να βάλει μπρος για ένα ταξίδι που θα μείνει στην ιστορία. Πως θα είναι οι πρώτες στιγμές αυτού του ταξιδιού;

Οπως ακριβώς μας αποκαλύπτει το παρακάτω βίντεο της NASA:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC