Η πειρατεία δε σκοτώνει το «Game of Thrones»

Η πειρατεία δε σκοτώνει το «Game of Thrones»
 
Το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, πραγματοποίησε νέο ρεκόρ, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο παράνομα downloads σε λιγότερο από 24 ώρες από την ώρα κυκλοφορίας του, σύμφωνα με το blog, TorrentFreak.

Η παράνομη δημοτικότητα της συγκεκριμένης σειράς, αλλά και πολλών άλλων, θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις για το μέλλον της τηλεόρασης, υποστηρίζει ο συντάκτης του Wired, Graeme McMillan, προσπαθώντας να εξηγήσει πως η διαδικτυακή πειρατεία θα διαμορφώνει ότι βλέπουμε.

Παραδοσιακά, τα στούντιο παραγωγής και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ακολουθούν την γραμμή «το downloading είναι κάτι κακό, η διαδικτυακή πειρατεία είναι κάτι κακό». Το HBO, στούντιο παραγωγής του Game of Thrones, από την άλλη πλευρά, αλλάζει τα δεδομένα. Ο επικεφαλής προγράμματος του HBO, Michael Lombardo δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες, πως δεν τον ανησυχεί τόσο η πειρατεία, αλλά το γεγονός πως το κοινό παίρνει γεύση από ένα «κατώτερο» προϊόν.

«Πιθανώς δε θα έπρεπε να πω κάτι τέτοιο, όμως η πειρατεία όχι μόνο δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις των DVDs αλλά μάλλον τις έχει ενισχύσει. Η πειρατεία είναι κάτι το αναμενόμενο για μία τόσο δημοφιλή σειρά που προβάλλεται σε συνδρομητικό κανάλι», δήλωσε ο Lombardo, αλλάζοντας τα δεδομένα στις σχέσεις μεταξύ πειρατείας και στούντιο παραγωγής.

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, αφού η δεύτερη σεζόν του Game of Thrones κατέγραψε πωλήσεις που έφτασαν τις 241.000 DVDs, παρουσιάζοντας αύξηση 44% από τις αντίστοιχες της πρώτης σεζόν. Επιπλέον, αύξηση 112% παρουσίασαν και οι πωλήσεις κάθε μεμονωμένου επεισοδίου, με τις συνολικές πωλήσεις τους να φτάνουν τις 355.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC