Η τέχνη συναντά την τεχνολογία

Η τέχνη συναντά την τεχνολογία
 
Ο καλλιτέχνης David Thomas Smith, παρουσιάζει την έκθεση με όνομα Anthropocene στην γκαλερί The Copper House. Πρόκειται, για εικόνες που δημιούργησε ο Smith, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από το Google Maps και μοτίβα περσικών χαλιών.

Η περιγραφή της γκαλερί τονίζει πως «το Cooper House είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη φωτογραφίας David Thomas Smith. Το Anthropocene εξετάζει τις μορφές που έχουν πάρει τα τοπία από τις δραστηριότητες της ανθρωπότητας».

«Ο Smith έχει δημιουργήσει αυτές τις εικόνες με μία μοναδική και πρωτοποριακή τεχνική. Κάθε εικόνα είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης χιλιάδων μικρογραφιών που έχουν ληφθεί από το Google Maps, και οι οποίες στη συνέχεια έχουν επεξεργαστεί κομμάτι-κομμάτι με το Photoshop, ώστε να παραχθούν αυτές οι απίστευτα λεπτομερείς εικόνες».

«Το έργο αξιοποιεί τα σχέδια και τα μοτίβα που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές περσικών χαλιών και ειδικότερα αυτών του Αφγανιστάν που χρησιμοποιούν τα χαλιά για να καταγράψουν τις εμπειρίες τους από τις κυριολεκτικά ζωντανές εικόνες της εμπόλεμης κατάστασης που τους περιβάλλει».

«Τα έργα παρουσιάζουν τη σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο, στην πραγματικότητα και τη φαντασία και μας προκαλεί να προβληματιστούμε σχετικά με την παγκόσμια τάξη των πραγμάτων».

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC