Η πιο πολυβραβευμένη λύση ασφάλειας στην παγκόσμια αγορά

Η πιο πολυβραβευμένη λύση ασφάλειας στην παγκόσμια αγορά
 
Η ESET βραβεύτηκε για 75η φορά με το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο «VB100» από το Virus Bulletin. Η συγκεκριμένη βράβευση, η οποία προστίθεται στο μακρύ ιστορικό επιτυχημένων ανιχνεύσεων της εταιρείας στις δοκιμές του Virus Bulletin, καθιστά το NOD32 την πιο πολυβραβευμένη λύση ασφάλειας στην παγκόσμια αγορά.

Το NOD32 Antivirus 5 της ESET δοκιμάστηκε σε περιβάλλον για Windows 7, σημειώνοντας σημαντικές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες. Στην τελευταία έκθεσή του το Virus Bulletin δηλώνει σχετικά: « Το NOD32 έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στις δοκιμές του VB100 τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

«Το 75ο βραβείο VB100 αποτελεί ορόσημο για την ESET, καθώς έρχεται 14 χρόνια μετά την πρώτη μας βράβευση με το NOD32 1.00. Ακόμη μία φορά, και για το 2012, αυτό το βραβείο είναι απόδειξη της αξιοπιστίας και της συνέπειας της τεχνολογίας και της ομαδικής συνεργασίας της ESET,» δήλωσε ο Richard Marko, CEO της ESET.

«Παρότι οι βραβεύσεις αυτές είναι πλέον αναμενόμενες, αποτελούν για εμάς δέσμευση για περισσότερη προσπάθεια που θα αποφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις,» πρόσθεσε ο Juraj Malcho, Chief Research Officer της ESET.

Επιπλέον, η ESET συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο VB Conference που διοργανώνει το Virus Bulletin, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στο χώρο της ασφάλειας, και το οποίο διεξάγεται στις 26 Οκτωβρίου στο Ντάλας του Τέξας.

Οι ερευνητές της ESET θα παρουσιάσουν τις ακόλουθες εργασίες:

• «Defeating anti-forensics in contemporary complex threats» – Ο Aleksandr Matrosov, Senior Malware Researcher της ESET και ο Eugene Rodionov, Malware Researcher της ESET, θα συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την κατατρόπωση των μηχανισμών αυτοάμυνας, τον εντοπισμό κρυμμένων δεδομένων που έχουν αποθηκευθεί στο σκληρό δίσκο και την ανάγνωση απλών δεδομένων.

• «BYOD:(B)rought (Y)our (O)wn (D)estruction?» – Ο Righard Zwienenberg, Senior Research Fellow της ESET, θα παρουσιάσει μία λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τάσης BYOD (Bring Your Own Device) που θα πρέπει να εξετάσουν εργοδότες και φορείς, καθώς και των συσκευών Internet-aware οι οποίες δεν θα έπρεπε να θεωρούνται επικίνδυνες.

• «Dorkbot: hunting zombies in Latin America» – Ο Pablo Ramos, Awareness & Research Specialist στην ESET Latin America, θα μιλήσει για το κακόβουλο λογισμικό με τη μεγαλύτερη επίδραση το 2011 στη Λατινική Αμερική, σχολιάζοντας τη δράση του Win32/Dorkbot στη συγκεκριμένη χώρα έναντι της δράσης του στις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των τάσεων που αφορούν τη χρήση Internet, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την εκπαίδευση των χρηστών.

• «Malware and Mrs Malaprop: what do consumers really know about AV? (sponsor presentation)» – Ο Stephen Cobb, Security Evangelist της ESET North America, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα ανεξάρτητης έρευνας του σε καταναλωτές-χρήστες υπολογιστών, στους οποίους έγινε μία σειρά ερωτήσεων σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό, με στόχο την καλύτερη κατανόηση, του πως αντιλαμβάνονται οι χρήστες τις απειλές.

• «Gataka: a banking trojan ready to take off?» – Ο Jean-Ian Boutin, Malware Researcher στην ESET Canada, παρουσιάζει ένα trojan που εμφανίστηκε στον τραπεζικό τομέα καθώς και το σχεδιασμό του και τις ομοιότητες του με ένα γνωστό trojan, το Win32/SpyEye. Μεταξύ άλλων, και τα δύο εμφανίζουν όμοια σύνταξη στο αρχείο ρυθμίσεων webinject.

• «ACAD/Medre: industrial espionage in Latin America?» – Ο Robert Lipovsky, Security Intelligence Team Leader της ESET και ο Sebastian Bortnik, Education & Research Manager στην ESET Latin America, παρουσιάζουν την έρευνα μίας σειράς δράσεων του ισχυρού ACAD/Medre, ενός signature που δημιουργήθηκε ως μέρος μίας επίθεσης malware σε δημοφιλές λογισμικό για γραφιστικές εφαρμογές. Η συγκεκριμένη μελέτη αναλύει την έρευνα από την αρχή έως το τέλος: τον εντοπισμό του, γιατί κέρδισε την προσοχή, την ανάλυσή του, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κώδικα και το γενικότερο σχεδιασμό της επίθεσης.

• «My PC has 32,539 errors: how telephone support scams really work» – Ο David Harley, Senior Research Fellow της ESET μαζί με τον Martijn Grooten του Virus Bulletin, τον Steven Burn της Malwarebytes και τον ανεξάρτητο ερευνητή Craig Johnston, επισημαίνουν τη σημασία της αξιολόγησης και της επίδρασης των low-tech support scams για Windows (όπως για παράδειγμα των cold-calling support scams) στα οποία η βιομηχανία ασφάλειας δεν έχει δώσει ιδαίτερη προσοχή, ωστόσο αποτελούν μία συνεχή πηγή απειλών εδώ και πολύ καιρό, και έχουν σιγά-σιγά εξελιχθεί.

• «Cyberwar: reality, or a weapon of mass distraction?» – Ο Andrew Lee, CEO της ESET North America, αναλύει εφ’ όλης της ύλης τη σύγχρονη βιομηχανία κακόβουλου λογισμικού και εξετάζει μία σειρά σημαντικών ερωτημάτων στην ερευνά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC