Τα κιάλια του μέλλοντος παρουσίασε η NHK

Τα κιάλια του μέλλοντος παρουσίασε η NHK
 
Τα κιάλια που παρουσίασε η NHK στην CEATEC θέτουν τον «πήχυ» της ανάλυσης πολύ ψηλά καθώς επιτρέπουν στους χρήστες να «φέρουν κοντά» αντικείμενα δίχως υποβάθμιση της εικόνας, η οποία μάλιστα είναι… τρισδιάστατη!

Η ανάλυση τους αγγίζει τα 8K (4320p). Αυτή άλλωστε είναι ένα από τα δύο φορμά Ultra High Definition που αναπτύσσουν τα ιαπωνικά ερευνητικά εργαστήρια NHK. Παρόλο που η ανάλυση του άλλου είναι μόλις η μισή (4K), οι άνθρωποι της NHK με τα κιάλια αυτά κάνουν επίδειξη της ποιότητας που τα 8K προσφέρουν.

Ας σημειωθεί ενδεικτικά ότι τα 8K πρόκειται για 16 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από το γνωστά 1080p.

Έτσι, τα 3D κιάλια δίνουν τη δυνατότητα ζουμ 16x, διατηρώντας την εξαιρετικά λεπτομερή ανάλυση των full HD 1080p!

Και αν τα συγκεκριμένα κιάλια δεν δείχνουν και πολύ πρακτικά για οικιακή χρήση, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλες χρήσεις, όπως λχ. σε μουσεία.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_921.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1013.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC