Η πρώτη έγχρωμη εικόνα από το Curiosity

Η πρώτη έγχρωμη εικόνα από το Curiosity
 
Μετά την χτεσινή του προσεδάφιση του στον Άρη, το Curiosity έστειλε σήμερα την πρώτη έγχρωμη εικόνα από την επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη».

Η φωτογραφία απεικονίζει τον κρατήρα Gale όπου και προσεδαφίστηκε και σύντομα θα ξεκινήσει την αναζήτηση του για την ύπαρξη των απαραίτητων για τη ζωή στοιχείων.

Η εικόνα είναι αρκετά θολή εξαιτίας της σκόνης που υπάρχει στο κάλυμμα του φακού και σηκώθηκε κατά τη διάρκεια της προσεδάφισης και απεικονίζει τη βόρεια πλευρά του κρατήρα.

Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν περισσότερες φωτογραφίες χωρίς το κάλυμμα, κατά τη διάρκεια ελέγχων του ρομποτικού βραχίονα. Επιπλέον, η NASA θα προχωρήσει σε καλιμπράρισμα του φακού ώστε να έχουμε ακόμη πιο καθαρές εικόνες.

Εξαιτίας της θέση που βρίσκεται ο φακός, για να δούμε σωστά την εικόνα πρέπει να την περιστρέψουμε κατά 30 μοίρες, εξ ου και η περίεργη θέση της.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1120.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC