Η πρώτη εικόνα από το Firefox OS

Η πρώτη εικόνα από το Firefox OS

Ο Mozilla evangelist, Rob Hawkes, δημοσίευσε στο  twitter μια φωτογραφία που… παραξενεύει όσους γνωρίζουν. Στη συγκεκριμένη φωτό, απεικονίζεται ένα κινητό Samsung Galaxy S2, αλλά στην οθόνη του, δε διακρίνεται το περιβάλλον χρήσης του Android.

 

Στη θέση του Android, βρίσκεται το Firefox OS της Mozilla, το οποίο σκοπεύει να ανταγωνιστεί τα… μεγαθήρια Android και iOS. Το Firefox OS θα είναι δωρεάν, βεβαίως open source και βασίζεται στη μηχανή web rendering της Mozilla, Gecko.

 

Το περισσότερο κομμάτι του development γίνεται στα Galaxy S2 αλλά το Firefox OS θα απευθύνεται στο χαμηλό τμήμα της αγοράς. Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες ZTE και TCL έχουν υπογράψει με τη Mozilla για την κατασκευή συκευών που θα τρέχουν το Firefox OS, το οποίο θα βελτιστοποιηθεί για τα low end μοντέλα των επεξεργαστών Snapdragon της Qualcomm.

 

Οι πρώτες συσκευές με λειτουρικό Firefox, αναμένεται να διατεθούν στις αρχές του 2013 στην αγορά της Βραζιλίας

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC