Η πρώτη φορητή κάμερα στον κόσμο.

Η πρώτη φορητή κάμερα στον κόσμο.

kameraΔημιουργήθηκε το 1882 από τον Étienne-Jules Marey και είχε σχήμα όπλου

Πολλοί θα περιμέναμε η πρώτη φορητή κάμερα κινούμενης εικόνας να μοιάζει με εκείνα τα μαύρα κουτιά που βλέπουμε συχνά στις ασπρόμαυρες ταινίες.

Στην πραγματικότητα όμως είχε σχεδιαστεί σαν ένα όπλο, γεγονός που εξηγεί την προέλευση του όρου «Shooting some Film» («πυροβολώ μία ταινία») που χρησιμοποιείται ευρέως.

Η Fusil Photographique, που στα γαλλικά σημαίνει φωτογραφικό τουφέκι, δημιουργήθηκε πίσω στο 1882 από τον επιστήμονα Étienne-Jules Marey. Αρχικός στόχος ήταν να συλλάβει εικόνες πουλιών κατά την πτήση και μπορούσε να λάβει έως και 12 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο.

Το μήκος της κάννης του όπλου είχε προσαρμοστεί ώστε ο χρήστης να μπορεί να αλλάξει την εστίαση, πριν κυριολεκτικά «στοχεύσει» τα πουλιά για να τραβήξει τις εικόνες.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η συγκεκριμένη μηχανή ήταν ιδιαίτερα ελαφριά, δίνοντας τη δυνατότητα στο Marey να τη μεταφέρει πολύ εύκολα αλλά και να παρακολουθεί το θέμα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC